آزادسازی سهام عدالت بر چه اساسی انجام می گیرد ؟
اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. آزادسازی سهام عدالت به این معناست که سهامداران مالکیت سهام خود را بر عهده بگیرند.
مسئولیت سهام عدالت طی چند سال گذشته به عهده سازمان خصوصیسازی بوده، اما از این پس اگر سهامداران در سامانه سهام عدالت روش «سهامداری مستقیم» را انتخاب کنند، میتوانند خودشان مدیریت سهام خود را بر عهده بگیرند.
اقدامات آزادسازی و فروش سهام عدالت
در حال حاضر سهام عدالت به مرحله آزادسازی رسیده و بهزودی دارندگان این سهام میتوانند از سود و منافع فروش آن بهرهمند شوند. بدین منظور بعد از آزادسازی سهام عدالت و انتخاب روش سهامداری مستقیم، متقاضیان فروش میتوانند از طریق «سامانه سهام عدالت کارگزاری ها » نسبت به فروش دارایی خود اقدام نمایند.
به این منظور مراحل زیر به ترتیب باید توسط کاربر انجام پذیرد:
گام اول
در مرحله اول دارندگان سهام عدالت بایستی نسبت به انتخاب «روش سهامداری مستقیم» در سامانه سهام عدالت اقدام نمایند. به این منظور با کلیک روی لینک زیر، در سامانه سهام عدالت پس از وارد کردن اطلاعات و ورود به پنل خود، «روش سهامداری مستقیم» را انتخاب نمایند.
سایت سامانه سهام عدالت
گام دوم
مرحله دوم انتخاب یکی از کارگزاری به عنوان کارگزار فروش سهام شما میباشد. کارگزاری ها بهعنوان همراه و راهنمای مشمولان سهام عدالت بستر لازم را برای مشاهده دارایی سهام عدالت و ثبت درخواست فروش آن فراهم کرده است.
لیست کارگزاری ها فعال در کشور :
چه کسانی میتوانند سهام عدالت خود را به فروش برسانند؟
افرادی که در سامانه سهام عدالت روش «سهامداری مستقیم» را انتخاب کرده باشند و شماره موبایل به نام خودشان باشد، میتوانند در سامانه سهام عدالت کارگزاری ها «ثبت نام» کنند و سفارش فروش خود را در این سامانه ارسال نمایند.
اگر موبایل ثبت شده به نام خودمان نبود چه کنیم؟
ثبت نام غیرحضوری فقط مختص کسانی است که یک شماره موبایل به نام خود دارند. بنابراین اگر قصد ثبت نام بدون مراجعه حضوری دارید یک شماره موبایل به نام خودتان خریداری کنید و از ابتدای تیر ماه در سامانه سهام عدالت کارگزاری ها ثبت نام کنید.
چقدر از سهام عدالت را میتوان فروخت؟
در حال حاضر میتوان تا سقف ۳۰ درصد از ارزش کل دارایی را به فروش رساند. اگر سفارش شما بیش از ۳۰ درصد باشد با پیغام خطا مواجه خواهید شد.
پس از ثبت سفارش فروش سهام عدالت چه اتفاقی میافتد؟
در صورتیکه دستور فروش را تا قبل از ساعت ۱۴:۰۰ هر روز ثبت کنید، در روز کاری بعد سفارش شما توسط کارگزاری در بازار عرضه میشود و در صورت انجام سفارش فروش، وجه آن دو روز کاری بعد به حساب شما واریز میگردد.
وجه حاصل از فروش سهام عدالت چه زمانی به حساب من واریز میشود؟
از زمانی که سفارش فروش را ثبت میکنید در صورتیکه کارگزاری موفق به فروش دارایی شما شود، ۳ روز کاری بعد وجه آن به حساب بانکی شما واریز میشود.
وجه حاصل از فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت به چه میزان است؟
با توجه به اینکه قیمتها در بازار متغیر هستند نمیتوان به صورت دقیق بیان کرد. بنابراین بسته به اینکه چه زمانی و به چه قیمتی سفارش فروش شما انجام شود مبلغی که به حساب شما واریز میگردد ممکن است کمتر یا بیشتر از مبلغ درج شده در سایت در هنگام سفارش گذاری باشد. به طور مثال اگر ارزش دارایی فردی هشت میلیون تومان باشد، حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به حساب آن فرد واریز میشود. توجه داشته باشید که قیمتهای بازار متغیر هستند و بسته به روز فروش، دارایی شما با قیمتهای متفاوتی به فروش میرسد.
روش سهامداری مستقیم در سهام عدالت به چه معناست؟
در این روش مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه به خود فرد منتقل میشود. به هر فرد به میزان سهام تخصیص یافته در شرکتهای سرمایهپذیر، تعدادی از سهام شرکتهای بورسی واگذار میشود. در روش سهامداری مستقیم، مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام بر عهده سهامدار است.
روش سهامداری غیرمستقیم در سهام عدالت به چه معناست؟
در روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت، از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی خواهد شد و سهامدار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به سهامدار براساس نحوه عملکرد شرکتهای سرمایهگذاری استانی تعیین و تخصیص پیدا خواهد کرد. با این تفویض اختیار، سهام شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت متعلق به سهامدار توسط شرکتهای سرمایه گذاری استانی ساماندهی میشود. افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند، سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهند بود.
سهام عدالت را کجا بفروشیم؟
دارندگان سهام عدالت ابتدا بایستی آزادسازی را انجام دهند، سپس هر سهامدار میتواند با انتخاب روش سهامداری مستقیم و با استفاده از سامانه سهام عدالت کارگزاری ها نسبت به فروش دارایی خود اقدام نماید.
ارزش سهام عدالت چقدر است؟
با استفاده از سامانه سهام عدالت کارگزاری ها ارزش روز دارایی سهام عدالت هر فرد قابل مشاهده میباشد.
چرا سهام عدالت به پرتفوی من در کارگزاری اضافه نمیشود؟
پرتفوی سهام عدالت شما قابلیت اضافه شدن به پرتفوی نزد کارگزاری را ندارد و معاملات آن نیز در سامانه سهام عدالت کارگزاری ها قابل انجام است. برای انجام معامله در سهام عدالت امکان معاملات آنلاین مانند سایر سهامها وجود ندارد و سامانههای آنلاین کارگزاری مانند ایزی تریدر قابلیت معامله در سهام عدالت را ندارند. بنابراین ثبت تغییر ناظر بر روی نمادهای سهام عدالت غیر ممکن است. برای مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود از طریق لینک زیر ثبت نام کنید و پس از ورود بر روی مشاهده پرتفوی کلیک کنید.
کدام اقشار جامعه جزو واجدین شرایط دریافت سهام عدالت بودهاند؟
افرادی که در ۱۰ سال گذشته واجد شرایط دریافت سهام عدالت شدهاند، میتوانند اطلاعات مورد نیازشان را از طریق این آدرس samanese.ir کسب کنند.